2 Nisan 2008 Çarşamba

Yogurtlu Orgu Ekmek
















Tarif, `taste of home` dergisinden...

Malzemeler: (bardak 240 mllik)
1 bardak ilik su
Yarim bardak yogurt
Yarim bardak eksi krema
2 yemek kasigi tereyag
2 tatli kasigi seker
1 tatli kasigi tuz
2,5 tatli kasigi kuru maya
4-4,5 bardak un
Uzerine surmek icin; yumurta sarisi

Yapilisi:
Bir kapta un haric diger malzemeler karistirilir. Ele yapismayan yumusak bir hamur elde edilinceye kadar un eklenerek yogrulur. Kap kapatilarak hamurun sicak ortamda 2 katina cikmasi beklenir. Mayalanan hamur 3 parcaya ayrilir. Un serpilmis tezgah uzerinde hamurlar rulo yapilir. Herbir rulo 2`ye kesilir. Elde edilen 6 parcadan 3`u yaglanmis tepsiye alinir, sacorgusu seklinde orulur, uclari birlestirilir. Diger 3 parcaya da aynisi uygulanir. Uzerlerine yumurta sarisi surulur. 25-30 dakika kadar tepside bekletilir. Onceden isitilmis 200 (400) dereceli firinda uzerleri kizarincaya kadar pisirilir.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok: