8 Nisan 2008 Salı

Alacali Corba















Tarif, adini hatirlamadigim yabanci bir siteden...

Malzemeler:
1 su bardagi kuru fasulye (aksamdan islatilmis)
3 havuc
1-2 kabak
1 sogan
2 dis sarimsak
2 yemek kasigi sivi yag
4 su bardagi tavuk suyu (yoksa su)
Kuru feslegen, tuz

Yapilisi:
Havuclar kup kup, sogan ve sarimsaklar da kucuk kucuk dogranir. Bir tencerede sivi yagla 10 dakika kadar sotelenir. Karisima, fasulye ve tavuk suyu aktarilir, pisirilir. Gerektiginde kaynar su ilavesi yapilir. Kabaklar 4`e bolunur, ince ince dogranir, corbaya aktarilir, 5-10 dakika kadar pisirilir. Ocak kapatilir. Kuru feslegen ve tuz ilave edilir. Limonla servis yapilir.
Afiyet olsun

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Cok degisik ve harika bir corba.Ellerine saglik, iyi pazarlar.

Burcu dedi ki...

Tesekkurler kizilcik surubu! Ben de guzel gunler dilerim...
Sevgiler