4 Nisan 2008 Cuma

Kakaolu Beze















Tarif,kapak kismindaki kurabiyelerin guzelligine dayanamayip aldigim `Family Circle` dergisinden. Ben biraz olcuyu azaltip, ufak degisiklikler yaptim. Nescafe yerine moka kullandim. Kakao miktarini yari yariya azalttim ve damla cikolata kullanmadim. Tarifin olcusunu 3`te 2 oraninda kullanarak; 2 yumurta akiyla ve beraberindeki malzemeleri de bu olcu oraninda indirgeyip 20 tane irili ufakli beze elde ettim.
Tarifin orijinali soyle:

Malzemeler: (bardak 240 mllik)
1 tatli kasigi vanilya
1 tatli kasigi neskafe
3 yumurta aki (oda sicakliginda)
Ceyrek tatli kasigi krem tartar
4`te 3 bardak toz seker
3 yemek kasigi kakao
Yarim bardak damla cikolata

Yapilisi:
Yumurta aklari ve krem tartar 5 dakika azar azar seker ilave edilerek (hacmi 3 katina ulasincaya kadar) mikserin en yuksek seviyesinde cirpilir. Kakao, vanilya, kahve ve damla cikolata da eklenerek bir spatula yardimiyla yavasca karistirilir. Karisim, fermuarli buzdolabi posetine aktarilir. Posetin kosesinden ufak bir parca kesilir.Olusan delikten, 2 kat yagli kagit serilmis tepsiye, karisimdan 1 yemek kasigi kadar sikilir. Onceden isitilmis 110 (250) dereceli firinda hic kapagi acilmadan 1 saat pisirilir. Firin kapatilir, 30 dakikada firin kapagi acik bir sekilde bekletilir. Firindan cikarilinca ince bir spatula yardimiyla kagittan yavasca cikarilir.
Afiyet olsun

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Ellerine saglik Burcucugum bezeyi severim ilk denemem ortaokul yillarina dayanir husranla bittigi icin bir daha denemedim :)o zamandan beri fobi olmus insallah birgun denerim bu arada bu krem tartari herhangi marketten bulabilir miyiz ?Wal mart ,Giant eagle filan

Burcu dedi ki...

Esracim benim de onceden bir beze denemem husranla sonuclanmisti:(
Sanirim krem tartar garantisi var bu tarifte. Ben buradan `Fareway`den baharat reyonundan aldim. Tone`s diye bir marka. Hic dikkat etmedim ama diger marketlerde de vardir diye tahmin ediyorum.
Sevgiler