21 Nisan 2008 Pazartesi

Katli Pasta


















Gecen hafta arkadasim Aynur`un yaptigi nefis pasta. Ellerine saglik Aynurcum!















Malzemeler:
3 yumurta
2/3 su bardagi seker
150 gr. margarin
3 yemek kasigi bal
~4 su bardagi un
1 tatli kasigi karbonat

Kremasi icin:
3 su bardagi sour cream
1 bardak toz seker
2 su bardagi hazirlanmis krem santi

Alternatif krema: (burada sour cream; suzme yogurda benzeyen, biraz da krem peynir tadinda bir sut urunu, Tr`de olup olmadigini bilmiyorum) Pasta icin, puding ya da evde hazirlanan bir muhallebi de kullanilabilirmis arkadasima gore.

Uzerini suslemek icin; cikolata

Yapilisi:
Bir tel cirpiciyla derin bir kapta yumurtalar ve seker iyice cirpilir. Cukurca bir tavada bal kizdirilir ve karbonat ilave edilir, kopuk kopuk oluncaya kadar bolca karistirilir. 1 dakika bekletip (cok sogutmadan) hizlica cirparak azar azar yumurtali karisima aktarilir. Margarin de eritilir ve ilik bir sekilde ayni karisima aktarilir. Azar azar un eklenerek kulak memesi kivami elde edilir.



Hamur 6 parcaya ayrilir.









Herbir parca unlanmis tezgah uzerinde yemek tabagi buyuklugunde acilir. Yine hafif unlanmis aluminyum folyo uzerine serilir. Uzerine catalla batirilir.








Onceden isitilmis 350 (180) derecede 10 dakika kadar pisirilir.Cok sogumadan, ilikken kenarlarinin muntazam olmasi icin bir kapak yardimiyle kenarlari kesilir. (kesilen biskuvi parcalari ayrilacak.)




Kremanin hazirlanisi:
Sour cream (eksi krema) ve seker iyice seker eriyene kadar cirpilir. Krem santi ilave edilerek karistirilir.




Bir kat pasta tepsisine alinir, uzeri resimdeki gibi kremaya bulanir.








Diger katlar da aralarina krema surulerek ust uste dizilirler. Kenarlari da kremaya bulanir. Pastanin kenarlari, artan biskuvi parcalarina bulanir.





Cok az sutle eritilmis 100-150 gr. kadar cikolata bir buzdolabi posetine konulur. Delinmis posetin ucuyla pasta uzerinde duz cizgiler yapilir. Kurdanla aksi yonden cizgiler cizilerek dalgalar elde edilir.

Afiyet olsun

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Gorunus super kesin deneyecegim .Ellerinize saglik hanimlar.

Burcu dedi ki...

Esracim tadi da super, tavsiye edilir:)

Adsız dedi ki...

süper valla ellerinize saglık. bayıldım:)

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 22
http://porselendemlik.blogcu.com , http://birdemliksohbet.blogspot.com ve http://selmahlc.blogcu.com tarafından hazırlanmıştır.
Akşam üstü sohbetine gelen dostlara,
Hanımlarla yapılan günlere,
Beş çayına gelen misafirlere,
Her biri birbirinden lezzetli tarifler;

SELAM SEVGİLİ ARKADAŞLARIM,
28.04.2008--11.05.2008 Tarihleri arasında
PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE (22) EV SAHİBELİĞİNİ;
http://fatostuncay.blogcu.com
(YANİ BEN) YAPACAĞIM.
SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!
TARİF DEFTERİMİZE VE ETKİNLİĞİMİZE, HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TATLAR KAZANDIRMAK İÇİN TARİFLERİNİZİ BEKLİYORUM.
TARİFLERİNİZİ HAZIRLADIĞINIZDA "PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 22" BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAYINIZ LÜTFEN.

TARİFİNİZİN HAZIR OLDUĞUNA DAİR DUYURUNUZU, SAYFAMA YORUM BIRAKARAK BİLDİRMENİZİ RİCA EDİYORUM.BEN SİZİN SAYFANIZA GERİ DÖNÜP, TARİFİNİZİ KOPYALAYIP KENDİ SAYFAMDA YAYINLAYACAĞIM.

ŞİMDİDEN TARİFLERİNİ YAYINMAMAMA İZİN VEREN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA, EMEKLERİ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.

MÜJDEEEEEEEEE !!!!!
PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ DERGİSİ ÇIKOYOR.
YAYINA HAZIRLAYANLAR:
www.nasibim.blogcu.com
www.birdemliksohbet.blogspot.com
SORUMLU MÜDÜR:
www.selmahlc.blogcu.com
GRAFİK TASARIM DÜZENLEME:
Melike Sahin

Sizde; sunumuna özen göstererek hazırladığınız, leziz ikramlarınızın dergide yer almasını istiyorsanız porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı gönderbilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tekşey; adınızı, sitenizin adresini, dergide yer almasını istediğiniz tarifinizin adını ve link adresini yazarak göndermeniz yeterli olacaktır.
Örn:
İsim: Fatos Tuncay
Site adı: http://fatostuncay.blogcu.com
Tarifim: Damalı Kek
Link: http://fatostuncay.blogcu.com/3971279/


SELAM VE SEVGİLERİMLE;
Fatos..:)
http://fatostuncay.blogcu.com/

Burcu dedi ki...

Ziyaretiniz, yorumunuz ve kibar davetiniz icin tesekkurler Fatos Tuncay. Katilmak isterim etkinlige, umarim da su aralardaki kosusturmacalarimdan firsat bulup da katilabilirim...
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Cok degisik ve harika bir pasta olmus, ellerine saglik. Sevgiler.

Burcu dedi ki...

tesekkurler kızılcık surubu. Ben de sevgılerımı iletıyorum.