6 Nisan 2008 Pazar

Pisi















Malzemeler:
1 su bardagi sut (iliktan biraz sicak)
Yarim su bardagi su (iliktan biraz sicak)
3`te 1 su bardagi yogurt
2 tatli kasigi toz seker
1 tatli kasigi tuz
2,5 tatli kasigi kuru maya
~4 su bardagi un
Kizartmak icin; sivi yag

Yapilisi:
Un haric diger malzemeler karistirilir. Azar azar un eklenerek oldukca yumusak ele yapisan bir hamur elde edilir. 1 saat kadar mayalandirilir. Hamurdan yumurta buyuklugunde parca alinir, yaglanmis tezgah uzerinde elle fincan buyuklugunde acilir. Ortasindan delik acilir. Kizdirilmis yagda kizartilir. Kagit havlu serili tabaga alinir.
Afiyet olsun

2 yorum:

Rükan Genç dedi ki...

Merhaba Burcucum,
Yazismayala cok oldu ama bakiyorum yine lezzetli birsuru yemek biriktirmissin. Bende ancak donebildim Tarragona'ya. Pisiyi, Izmirliler bol susama batirip da kizartirlar, denemeni tavsiye ederim.
Selamlar

Burcu dedi ki...

Canim Merhaba,
Hosgeldinnnn! Umarim guzel bir tatil gecirmissindir.
Susami hic duymamistim, eminim ki guzel oluyordur, denemek isterim...
Sevgiler