6 Nisan 2008 Pazar
Pisi
Malzemeler:
1 su bardagi sut (iliktan biraz sicak)
Yarim su bardagi su (iliktan biraz sicak)
3`te 1 su bardagi yogurt
2 tatli kasigi toz seker
1 tatli kasigi tuz
2,5 tatli kasigi kuru maya
~4 su bardagi un
Kizartmak icin; sivi yag
Yapilisi:
Un haric diger malzemeler karistirilir. Azar azar un eklenerek oldukca yumusak ele yapisan bir hamur elde edilir. 1 saat kadar mayalandirilir. Hamurdan yumurta buyuklugunde parca alinir, yaglanmis tezgah uzerinde elle fincan buyuklugunde acilir. Ortasindan delik acilir. Kizdirilmis yagda kizartilir. Kagit havlu serili tabaga alinir.
Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
Merhaba Burcucum,
Yazismayala cok oldu ama bakiyorum yine lezzetli birsuru yemek biriktirmissin. Bende ancak donebildim Tarragona'ya. Pisiyi, Izmirliler bol susama batirip da kizartirlar, denemeni tavsiye ederim.
Selamlar
Canim Merhaba,
Hosgeldinnnn! Umarim guzel bir tatil gecirmissindir.
Susami hic duymamistim, eminim ki guzel oluyordur, denemek isterim...
Sevgiler
Yorum Gönder