17 Ocak 2008 Perşembe

Acma


Fast food!!! Severim kendisini her ne kadar uzak durmak gerekse de...Iceriklerindeki `gecis yag` ve bunun ne oldugunu az cok ogrenince fazlaca uzaklastim.Ama gelgorki bu yaglar sirf burada kalmayip,Marketlerin raflarinda da goz kirpiyorlar.Her yerdelerrrr,kacmak lazim!nereye kadar?

Dun yaptigim acmalarin tarifi:

Malzemeler:

1 su bardagi sut+1 su bardagi su(iliktan sicakca olacak)

1 su bardagindan iki parmak eksik siviyag

6 tatli kasigi toz seker

2 tatli kasigi tuz

3 tatli kasigi toz maya

1 yumurta(aki icine)

Yarim tatli kasigi mahlep(opsiyonel)

5.5 su bardagi un

Uzeri icin susam,corekotu

Icine surmek icin tereyag


Yapilis:
Un haric diger malzemeler bir karistirma kabina konularak karistirilir.Bu karisima yavas yavas un konularak yogrulur,ta ki hafif ele yapisan bir hamur elde edinceye kadar.Hamurun sicak tutulmasi saglanarak, iki katina cikmasi beklenir.Hamurdan yumurta buyuklugunde parcalar alinarak,elle biraz acilir.Icine findik buyuklugunde(isterseniz daha cok) tereyag surulur.Rulo seklinde sarilarak,yuvarlak sekil verilir.Uzerine yumurta sarisi surulur,susam,corek otu serpilir.Tepside 15-20 dk. bekletildikten sonra,375(200) dereceli onceden isitilmis firina surulur.

Hiç yorum yok: