27 Ocak 2008 Pazar
Sutlu Mercimek Corbasi
Cuma gunu uzun suredir gorusmedigim bir arkadasimla guzel bir kahve keyfi yaptik.Eve gelirken de (-20 derecelerdeki hava sicakligini gozardi etmezsek ) aksam yemegi icin aklimdan gecen yemekler corbalardan baskalari olmadi...
Tarif:
Malzemeler:
1 su bardagi kirmizi mercimek
1 patates
1 su bardagi sut
4-5 bardak su
1 yemek kasigi tereyag
kirmizi biber,tuz
Yapilis:
Duduklu tencereye mercimek,patates (butun olarak),su,sut,tuz konularak iyice pisirilir.Karisimin puruzsuzlesmesi icin karisim blendirdan ya da tel suzgecten gecirilir.Eger suyu azsa kaynar su ilavesi yapilir.Kucuk bir tavada tereyag kizdirilir,kirmizi toz biber eklenir ve corbanin uzerine gezdirilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder