19 Ocak 2008 Cumartesi

Tirtil Baklava





Tarif:

Malzemeler:(bardak 250 mllik)

1 paket hazir baklavalik yufka(birkac saat ewelden buzluktan cikarilmis olacak)

180 gr. tereyag

1,5-2 bardak cekilmis ceviz

2,5 bardak seker

2 bardak su

birkac damla limon suyu


Yapilis:

Oncelikle surup hazirlanir:seker ve su bir tencereye alinir.Kaynamaya basladiginda biriki damla limon suyu damlatilir.bu sekilde 5-10 dk. kadar daha kaynatilir.Ocaktan alinarak ilimasi saglanir.
Tereyag eritilir.Yufkadan 1 tanesi tezgaha serilir,uzerine 1 yemek kasigi yag gezdirilir.Bunun da uzerine bir yufka konur.Bu sekildeki yufkalarin kisa tarafi
boyunca 2 tatli kasigi kadar ceviz serpilir.Oklavadan ince bir cubuk yardimiyla gevsekce sarilir,buzdurulerek tirtil sekli verilir.Cubuktan cikarilarak tepsiye konur.Diger yufkalarda da ayni sekilde devam edilir.Dikdortgen bir tepsiye aralik birakmadan dizilir.Istenilen ebatta kesilir.Kalan yag uzerine dokulur.(275derece) 170-180 derecede onceden isitilmis firinda yaklasik 50-60 dk.(uzerleri kizarana kadar) pisirilir.Firindan cikarildiktan 10-15 dk. sonra ilik surup dokulur.

Hiç yorum yok: