21 Mart 2008 Cuma

Elmali Tart















Tarif Gonul Candas`tan ancak bazi degisiklikler yaptim. Degisikliklerle tarif soyle:

Malzemeler:
200 gr. tereyag ya da margarin(oda sicakliginda)
1 yumurta
1 yemek kasigi yogurt
1 yemek kasigi pudra sekeri
2 cay kasigi vanilya
2 cay kasigi kabartma tozu
~2.5 su bardagi un

Elmali harci icin;
2 iri elma
5 yemek kasigi az cekilmis ceviz
2 cay kasigi tarcin
1 cay bardagi toz seker

Yapilisi:
Elmalar soyulur, rendelenir. Ceviz, seker ve tarcin eklenerek 3-5 dakika pisirilir.
Hamur icin; un haric diger malzemeler karistirilir. Azar azar un eklenenir, kulak memesi kivami elde edilir. 15 dakika dinlendirilir. Hamurdan portakal buyuklugunde parca ayrilir. Buyuk olan parca yaglanmis 25 cm`lik kaliba yaydirilir( merdane yardimiyla acilip tepsiye konulabilir. Ben el yardimiyla yaydirdim.), biraz tepsinin kenarlarina cikarilir. Uzerine elmali harc serilir. Ayrilan hamur parcasiyla cubuklar yapilir, elmali harcin uzerine kafes seklinde yerlestirilir. Onceden isitilmis 180-190 (350) dereceli firinda cubuklar pembelesene kadar pisirilir. Soguyunca kaliptan cikarilip pudra sekeri serpilir.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok: