21 Mart 2008 Cuma
Elmali Tart
Tarif Gonul Candas`tan ancak bazi degisiklikler yaptim. Degisikliklerle tarif soyle:
Malzemeler:
200 gr. tereyag ya da margarin(oda sicakliginda)
1 yumurta
1 yemek kasigi yogurt
1 yemek kasigi pudra sekeri
2 cay kasigi vanilya
2 cay kasigi kabartma tozu
~2.5 su bardagi un
Elmali harci icin;
2 iri elma
5 yemek kasigi az cekilmis ceviz
2 cay kasigi tarcin
1 cay bardagi toz seker
Yapilisi:
Elmalar soyulur, rendelenir. Ceviz, seker ve tarcin eklenerek 3-5 dakika pisirilir.
Hamur icin; un haric diger malzemeler karistirilir. Azar azar un eklenenir, kulak memesi kivami elde edilir. 15 dakika dinlendirilir. Hamurdan portakal buyuklugunde parca ayrilir. Buyuk olan parca yaglanmis 25 cm`lik kaliba yaydirilir( merdane yardimiyla acilip tepsiye konulabilir. Ben el yardimiyla yaydirdim.), biraz tepsinin kenarlarina cikarilir. Uzerine elmali harc serilir. Ayrilan hamur parcasiyla cubuklar yapilir, elmali harcin uzerine kafes seklinde yerlestirilir. Onceden isitilmis 180-190 (350) dereceli firinda cubuklar pembelesene kadar pisirilir. Soguyunca kaliptan cikarilip pudra sekeri serpilir.
Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder