10 Mart 2008 Pazartesi

Ton Balikli Makarna
















Malzemeler:
1 paket istiridye makarna
350 gr. kadar konserve ton baligi
1 su bardagi sut
1 su bardagi kasar peyniri rendesi
1.5 su bardagi dondurulmus bezelye
2 yemek kasigi tereyag-sivi yag karisimi
Kara biber, tuz

Yapilisi:
Bezelye ve makarna ayni tencerede haslanir ve suzulur. ( pisme durumuna gore bezelye onceden de atilabilir.)
Bir tencerede yag eritilir. Sut, makarna ve peynir aktarilir . Peynir eriyince , suyu suzulmus ve parcalara ayrilmis balik eklenir. Tuz ve kara biber serpilerek karistirilir.
Afiyet olsun

2 yorum:

Rukan Genç dedi ki...

Burcucum,
Sonunda islerim biraz hafifedi annemin yemeklerinin tadina varmaya basladim. Darisi sizin basiniza ;)Anneme senin tarifleri hatirlatiyorum surekli, oda gecende bir kurabiyeni yapti ailecek cok begendik.
Umarim soguklar biraz azalmistir,
kendine iyi bak, selamlar

Burcu dedi ki...

:)Afiyet seker olsun hepinize, teyzenin ellerine saglik. Begenmenize sevindim.
Nihayet havalar isindi, hatta uzun suredir ilk defa acik havada buyuk bir keyifle yuruyus yaptim bugun:)
Sevgiler, selamlar
Tadini cikarrrrr!