5 Mart 2008 Çarşamba
Ispanakli Ekmek
Malzemeler:
2 su bardagi su (iliktan biraz sicak)
3 yemek kasigi zeytin yagi
3 tatli kasigi toz seker
2 tatli kasigi tuz
2.5 tatli kasigi kuru maya
~4.5 su bardagi un
Ici icin:
~300-400 gr. kadar temizlenmis ispanak (ben dondurulmus kullandim)
1 buyuk sogan
2 dis sarimsak
2-3 yemek kasigi zeytin yagi
2 yemek kasigi domates salcasi
Kirmizi biber, kara biber, tuz
Uzeri icin; yumurta sarisi
Yapilisi:
Un haric diger malzemeler bir kapta karistirilir. Hafif ele yapisan hamur elde edilinceye kadar azar azar un eklenir. Uzeri kapatilarak mayalanmaya birakilir.
Daha sonra sogan yemeklik dogranir, sarimsaklar centilir. Bir tencerede 3 yemek kasigi kadar zeytin yaginda kavrulur. Bunlar olunce salca, tuz ve baharatlar eklenir. Salca kendini birakinca ispanak eklenir. 3-5 dakika kavrulur. Daha sonra ocaktan alinarak ilimaya birakilir.
Hamur 2 katina ciktiginda 7-8 parcaya bolunur. Herbiri yaglanmis tezgah uzerinde yaklasik yemek tabagi buyuklugunde elle acilir. Ortasina ic harctan 2-3 yemek kasigi kadar serilir. Uzeri pogaca gibi kapatilir. Iki uctan hafif uzatilarak herbir pide tepsiye dizilir.Uzerlerine yumurta sarisi surulur. 15-20 dakika tepside bekletildikten sonra onceden isitilmis 350(180-200) dereceli firinda uzerleri kizarincaya kadar pisirilir.
Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder