1 Mart 2008 Cumartesi

Karnabahar Kizartmasi



Malzemeler:
1 karnabahar
Birkac damla limon suyu
Su,tuz

Kizartmak icin:
2 yemek kasigi un
1 yumurta
1 yemek kasigi yogurt
Kirmizi biber, tuz
Sivi yag


Yapilisi:
Karnabahar kok yapraklarindan temizlenir ve yikanir. Butun halinde tuz ve limon suyu eklenmis suda cok da yumusamayacak sekilde haslanir. Suzulur ve soguk sudan gecirilir. Ciceklerine ayrilir.
Bir kapta yumurta, yogurt, kirmizi biber ve tuz karistirilir.
Karnabahar cicekleri once una sonra yumurtali karisima bulanarak sivi yagda kizartilir, kagit havluya cikarilir. Bir tabaga alinip, uzerlerine yogurtlu sarimsak dokulup ve pul biber serpilerek servis yapilir.
Afiyet olsun

1 yorum:

kutsalsofra dedi ki...

sevgiler canım beklerim banada etkinliğim var blogdaki sol üstteki yazıyı oku lütfen blog renklerimiz aynı,zevklerimiz benzeşiyor demekki selmlar