9 Mart 2008 Pazar

Supangle ve Tortillali Kolay Gozleme

Supangle
















Gonul Candas`tan ve arkadaslardan tariflerin karisimiyla tarif soyle:

Malzemeler:
1 lt sut
1 su bardagi toz seker
3 yemek kasigi un
3 yemek kasigi kakao
1 yumurta
2 cay kasigi vanilya
2 tatli kasigi limon kabugu rendesi
Kek-kurabiye parcalari ya da biskuvi
Uzerini suslemek icin cekilmis antep fistigi ya da ceviz

Yapilisi:
Yumurta, un, kakao ve limon kabugu rendesi bir tencerede cirpilir ve uzerine sut ve seker eklenir. Kaynayincaya kadar surekli karistirilir. Biraz kaynayinca ocaktan alinir. Vanilya ilavesiyle karistirilir. Tabanlarina kek parcalari konulmus kaselere dokulur.



Tortillali Kolay Gozleme















Burada gunluk ekmek alma imkanimiz pek yok. Oyle Turkiye`deki gibi hemen evlerimizin yakininda yok ekmek alacagimiz yerler.1 haftalik filan ekmek alip buzdolabindan kullaniyoruz stogumuzu. Bu sabah da kahvalti icin ekmegin kalmadigini farkedince Esra arkadasimda gordugum ve ne zamandir da yapmayi istedigim fakat bir turlu yapamadigim tortillali kolay gozleme imdadima yetisti:) Marrie Antoinette hanfendinin sozuyle anlam kazandi tortillalarim(!) : Ekmek bulamiyorlarsa tortilla yesinler!!! :))

Bu gozlemeyi cok sik yapacagim sanirim. Caylarin yaninda ve acil durumlarda da imdadima yetisecege benziyor. Esra`ya tarifi icin tesekkurlerimi iletiyorum.
Tarif burada

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Ellerine saglik canim bende bugun kahvaltiya tortilladan yaptim.Amerikanin bu hazir isleri bizi de bayagi etkiledi tr ye donunce bu hazir tembel islerini bayagi arar gibiyiz gibime geliyor.:) Gorusmek uzere.

Burcu dedi ki...

Afiyet olsun canim , cok guzel yumusacik oluyor degil mi:)
Ciddi ciddi buradaki hazirlari arayacagiz mi ne :) Amaaaa bizim de oyle guzel yufkalarimiz varrrrrkiiii!