29 Şubat 2008 Cuma

Yol Asi ( Eristeli Yesil Mercimek Corbasi)


Malzemeler:
1 kupa bardagi yesil mercimek
Az kiyma (50-100 gr. kadar)
1 sogan
2-3 dis sarimsak
2-3 yemek kasigi domates salcasi
4 yemek kasigi sivi yag
5 kupa bardagi kadar kaynar su
1.5 cay bardagi eriste
Kirmizi biber, tuz
Uzerine serpmek icin nane

Yapilisi:
Bir duduklu tencerede kiyma, yemeklik dogranmis sogan ve sarimsaklar sivi yagda kavrulur. Salca ve kirmizi biber, tuz eklenir ve karistirilir. Yikanmis suzulmus mercimekler de eklenir ve kaynar su ilavesiyle biraz diri kalacak sekilde pismeye birakilir. Daha sonra eristeler de eklenerek biraz daha pisirilir. Pistiginde corba yogunsa kaynar su ilavesiyle ayarlama yapilir,cok az kaynatilir. Istenirse eristeleri eklerken de nane eklenebilir ya da servis yapilirken corbanin uzerine serpilir. (Not:Ben once mercimegi 10 dakika, eristeyi de ekledikten sonra 5 dakika daha pisiriyorum,dudukluye bagli tabi... )
Afiyet olsun

Hiç yorum yok: