6 Şubat 2008 Çarşamba
Portakalli Sifon Kek
Tarif Martha Stewart`tan
Malzemeler:(bardak 240 mllik)
2 bardak un
4 tatli kasigi kabartma tozu
Yarim tatli kasigi tuz
1+1/2 bardak seker
1/2 bardak sivi yag
6 buyuk yumurta(sarilar ve beyazlar ayrilacak)
2 tatli kasigi portakal kabugu rendesi
Yarim bardak taze portakal suyu
Ceyrek tatli kasigi tartar kremi
Yapilis:
Bir kapta yumurta beyazi ve tartar kremi 1 dakika kadar cirpilir.
Diger bir kaba un,kabartma tozu,tuz ve seker karistirilir ve uzerlerine yumurta sarilari,portakal suyu ve rendesi ve yag eklenerek iyice karisana kadar 1 dak. kadar cirpilir.Bu karisima yumurta beyazlari ve tartar kremi karisimi dokulur,miksersiz tahta kasik yardimiyla kopukler sonmeden karistirilir.Yaglanmis unlanmis ortasi delikli kek kalibina dokulur.
Onceden isitilmis 325(165) derecedeki firinda 1 saat kadar (kurdan testiyle) pisirilir.Kalip firindan cikardiktan 3-4 dakika sonra kenarlari bir spatula yardimiyla hafif gevsetilerek ters cevrilir.
Not:Ben tarifin 2/3 unu uyguladim ve kucuk kare borcam kullandim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder