6 Şubat 2008 Çarşamba

Portakalli Sifon Kek



Tarif Martha Stewart`tan


Malzemeler:(bardak 240 mllik)

2 bardak un

4 tatli kasigi kabartma tozu

Yarim tatli kasigi tuz

1+1/2 bardak seker

1/2 bardak sivi yag

6 buyuk yumurta(sarilar ve beyazlar ayrilacak)

2 tatli kasigi portakal kabugu rendesi

Yarim bardak taze portakal suyu

Ceyrek tatli kasigi tartar kremi


Yapilis:

Bir kapta yumurta beyazi ve tartar kremi 1 dakika kadar cirpilir.

Diger bir kaba un,kabartma tozu,tuz ve seker karistirilir ve uzerlerine yumurta sarilari,portakal suyu ve rendesi ve yag eklenerek iyice karisana kadar 1 dak. kadar cirpilir.Bu karisima yumurta beyazlari ve tartar kremi karisimi dokulur,miksersiz tahta kasik yardimiyla kopukler sonmeden karistirilir.Yaglanmis unlanmis ortasi delikli kek kalibina dokulur.

Onceden isitilmis 325(165) derecedeki firinda 1 saat kadar (kurdan testiyle) pisirilir.Kalip firindan cikardiktan 3-4 dakika sonra kenarlari bir spatula yardimiyla hafif gevsetilerek ters cevrilir.


Not:Ben tarifin 2/3 unu uyguladim ve kucuk kare borcam kullandim.

Hiç yorum yok: