12 Şubat 2008 Salı

Kisir


Bulgurun her turlu yemegine bayilirim. Kisiri da hangi sekilde yapilirsa yapilsin begenirim.Bazen az ve oz sebzeli,bazen de her turlu otu ve sebzeyi kullanarak yaparim. Bu da az ve oz sebzeli bir kisir. Istenirse domates, salatalik vs. de kucuk kupler halinde eklenebilir tabiki...


Tarif:

Malzemeler:
2 kupa bardagi kisirlik bulgur
2 yemek kasigi domates salcasi
1 yemek kasigi biber salcasi
8-9 yemek kasigi zeytin yagi
4-5 yemek kasigi ince dogranmis maydanoz
4-5 tane yesil sogan(ya da 1 kuru sogan)
2 kupa bardagi kaynar su
Kirmizi biber, pul biber, karabiber, kimyon, nane, tuz
1-2 limon

Yapilisi:
Kapakli bir kaba bulgur konulur.Uzerine salca ve yag konur,tuz da serpilerek kaynar su dokulur. Karistirilir ve kapagi kapatilir.
En azindan 20 dk. kadar bekletilmis bulgura ince dogranmis sebzeler,baharatlar eklenir. Limon sikilir ve karistirilir.

2 yorum:

Rükan Genç dedi ki...

Burcucum,
Iyi ki actin bu blogu. Daha once de dedigim gibi, ne yemek yemekle ne de yemek yapmakla pek aram yok, lakin annemin yemeklerini cok ozluyorum, oyle sadece masada dursunla o bile yeter:) Mart gibi Turkiye'ye gidecegim, malum annem soruyor ne istersin, neleri ozledin diye. Simdiye kadar aklima bisey gelmiyordu Lahmacun disinda (ki lahmacun yapmayi bildigin kalmis aklimda), ama simdi yapmam gereken tek sey senin sayfana bakmak ve sunu sunu, bir de sunu istiyorum demek olacak;)
Beni buyuk bir zahmetten kurtardin, saolasin

Burcu dedi ki...

Annemin yemeklerini ben de cok ozluyorum vallahi. Ya nasil yapiyorlar anlayamiyorum, annemin tarifleriyle onunkilerin tadini yakalayamiyorum.
Canim benim yardimci olabildiysem ne mutlu bana! Ama senin takdirin bu,cok tesekkurler!