22 Şubat 2008 Cuma

Kiymali Mantar Sote


Tamamen kafadan attim ama tuttum bu yemegi:) Amacim daha cok mantar daha az kiyma kullanarak yapmakti ama gelin gorun ki evdeki hesap tutmadi...

Tarif:

Malzemeler:
400 gr. kadar kiyma
250-300 gr. kadar mantar
1-2 yemek kasigi zeytin yagi
1 sogan
1-2 domates
Kirmizi biber, kara biber, pul biber, tuz

Yapilisi:
Sogan yemeklik dogranir.
Kiyma yagda 1-2 dakika kavrulur. Sogan ilave edilir. Bu arada yikanmis-temizlenmis mantarlar da dogranarak kavrulan karisima eklenir.
Domateslerin kabuklari soyularak kup kup dogranir.
Kavrulan karisim verdigi suyunu cekince yarim cay bardagi kaynar su eklenir. 1-2 dakika sonra domatesler ilave edilir.
Tuz ve baharatlar da eklenerek, biraz domatesler yumusayinca ocak kapatilir.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok: