19 Şubat 2008 Salı

Mayali Pogaca



Malzemeler:
1 su bardagi sut (iliktan biraz sicak)
1 su bardagi su (iliktan biraz sicak)
2/3 su bardagi sivi yag
3 tatli kasigi toz seker
2 tatli kasigi kadar tuz
2.5 tatli kasigi toz maya
5.5 su bardagi un

Ici icin; her turlu ic kullanilabilir.(ben peynir-maydanoz karisimi kullandim)

Uzeri icin; yumurta sarisi

Yapilis:
Un haric diger malzemeler karistirilir. Hafif ele yapisan bir hamur elde edilinceye kadar un eklenerek guzelce yogrulur. Uzeri kapatilarak hamurun sicak ortamda 2 katina cikmasi beklenir. Hamurdan mandalina buyuklugunde parcalar alinarak, elde cay tabagi buyuklugunde acilir, icten 2 tatli kasigi kadar konularak istenilen sekilde kapatilir, uzerlerine yumurta sarisi surulur.Tepside 15-20 dakika bekletilir. Onceden isitilmis 200 derece firinda uzerleri kizarincaya kadar pisirilir.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok: