5 Şubat 2008 Salı
Bademli&Tavuklu Pilav
Her zaman bir arkadasla,esle,dostla ya da bir akrabayla kisacasi sevdiklerimle yedigim yemeklerin tadi bir ayri olmustur benim icin.Herkes icin oyledir sanirim.
Cocuklugumda yemeyi seven bir cocuk olarak annemle gittigim gezmelerdeki bazi kurabiyelerin ve keklerin tadini hala unutamadim.Yeter Abla`nin portakalli enfes kurabiyeleri,Ayten Abla`nin nefis kekleri,...daha neler neler.
Eda`da yedigim ve cok sevdigim bu pilavi yaptim birkac gun evvel.(baharatlarini eklemeyi unutarak:))Yine de cok guzeldi,tabi Eda`ninki kadar degil:))
Malzemeler:
1 tavuk gogus
2 su bardagi pirinc
2 yemek kasigi soyulmus dogranmis badem
1 avuc dolusu ince dogranmis maydanoz
2 yemek kasigi tereyag+2 yemek kasigi sivi yag
Tuz,kara biber,yenibahar
1-2 damla limon suyu
Yapilis:
Oncelikle pirinc bir kaba alinir , uzerine tuz serpilir.Pirincin uzerini gececek sekilde kaynar su dokulur.
Tavuk bir tencerede biraz siviyag,tuz ve su konularak haslanir.
Suyu soguyan pirinc suzulur ve guzelce yikanir,suzulur.
Ayri bir tencerede tereyag ve siviyag konur.Tereyag eriyince bademler eklenir,hafif rengi donunceye kadar kavrulur.Pirinc ilave edilerek 1-2 dakika daha surekli karistirarak kavurmaya devam edilir.Haslanan tavugun suyundan(kaynar bir sekilde) 3 su bardagi ilave edilir.(pirince gore bu miktar degisir.)
Yuksek ateste kaynayan pilava tuz ve limon suyu damlatilarak, kapagi kapatilip kisik ateste suyunu cekene kadar pismeye birakilir.
Pisince 10-15 dakika demlenmeye birakilir,bu arada tavuk etleri didiklenir,kara biber ve yeni bahar serpilir,karistirilir.
Pilava da biraz kara biber,yenibahar serpilir ,maydanozlar ve didiklenmis tavuk etleri de eklenerek karistirilir.
Istenilen sekilde servis yapilir.Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder