11 Şubat 2008 Pazartesi

Lahana Cirpmasi (Kapuska)


Annecigim yapar bu yemegi. Hep `cirpma` derdik adina, sonradan `kapuska` denildigini ogrendim.

Tarif:


Malzemeler:
1 kucuk lahana
1 cay bardagi bulgur
3 yemek kasigi domates salcasi
4 yemek kasigi zeytin yagi
3 dis sarimsak
1 sogan
100-150 gr. kadar kiyma
4 bardak kadar kaynar su
Kirmizi biber

Yapilis:
Lahana yikanir, cok buyuk parcalar olmayacak sekilde rastgele dogranir.
Bir tencerede kiyma biraz kavrulur. Kucuk kucuk dogranmis sogan da eklenerek kavurmaya devam edilir.Bu arada tuz atilir.
Sarimsaklar eklenerek, yine biraz daha kavurmaya devam edilir. Salca ve kirmizi biber de konularak biraz karistirilir ve dogranmis lahanalar eklenir.
Lahanalar da biraz kavrulur. 4 bardak kadar kaynar su ilave edilir.
Ayiklanmis, yikanmis bulgur eklenir. Orta ateste pismeye birakilir.Gerekirse yemek piserken kaynar su ilavesi yapilir.

Hiç yorum yok: