26 Şubat 2008 Salı

Pirincli Kabak



Malzemeler:
5-6 kabak
yarim cay bardagindan biraz fazla pirinc
4 yemek kasigi zeytin yagi
1-2 domates
1 yemek kasigi domates salcasi
1 sogan
3-4 dis sarimsak
2 su bardagi kadar kaynar su
Kirmizi biber, pul biber, tuz

Yapilisi:
Sogan yemeklik , sarimsaklar 4-5 parcaya , domateslerin kabugu soyularak kupler seklinde, kabaklar temizlenerek yarim cm kalinliginda yarim ay seklinde dogranir.
Bir tencerede soganlar yagda 1-2 dakika kavrulur, sarimsaklar eklenir. Sogan ve sarimsaklar olunce domatesler eklenerek biraz kavrulur. Salca , tuz ve baharatlar eklenir, az karistirilir. Yikanmis - suzulmus pirinc ve dogranmis kabaklar eklenerek karistirilir. Kapak kapatilir, 3-5 dakika bu sekilde ortadan biraz dusuk isida pisirilir. Daha sonra kaynar su ilavesiyle iyice kaynayinca, dusuk isida pisirmeye devam edilir. Piserken gerekirse kaynar su ilavesi yapilir.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok: