26 Şubat 2008 Salı
Pirincli Kabak
Malzemeler:
5-6 kabak
yarim cay bardagindan biraz fazla pirinc
4 yemek kasigi zeytin yagi
1-2 domates
1 yemek kasigi domates salcasi
1 sogan
3-4 dis sarimsak
2 su bardagi kadar kaynar su
Kirmizi biber, pul biber, tuz
Yapilisi:
Sogan yemeklik , sarimsaklar 4-5 parcaya , domateslerin kabugu soyularak kupler seklinde, kabaklar temizlenerek yarim cm kalinliginda yarim ay seklinde dogranir.
Bir tencerede soganlar yagda 1-2 dakika kavrulur, sarimsaklar eklenir. Sogan ve sarimsaklar olunce domatesler eklenerek biraz kavrulur. Salca , tuz ve baharatlar eklenir, az karistirilir. Yikanmis - suzulmus pirinc ve dogranmis kabaklar eklenerek karistirilir. Kapak kapatilir, 3-5 dakika bu sekilde ortadan biraz dusuk isida pisirilir. Daha sonra kaynar su ilavesiyle iyice kaynayinca, dusuk isida pisirmeye devam edilir. Piserken gerekirse kaynar su ilavesi yapilir.
Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder