27 Şubat 2008 Çarşamba

Firinda Tilapia (Tatli Su Cipurasi)


Severek yedigim bu baligin nette aramalarimin sonucu tatli su cipurasi oldugunu ogrendim. Tarifi soyle:

Malzemeler:
5 tilapia (fileto halinde)
3-4 yemek kasigi zeytin yagi
1-2 patates
1 sogan
2-3 yemek kasigi limon suyu
Kirmizi biber, pul biber,karabiber, kekik, tuz

Yapilisi:
Kekik haric diger baharatlar, limon suyu, yag, tuz karistirilir. Hazirlanan sos bir kasik ya da firca yardimiyla baliklarin her iki yanina surulur.
Patatesler kup kup, sogan halka halka dogranir.
Yaglanmis tepsiye sebzeler dizilir.Biraz tuz serpilir. Uzerlerine baliklar siralanir. Kalan sos uzerlerine dokulur.
Onceden isitilmis 425 (200) dereceli firinda pisirilir.(20-25 dakika, patatesler pistiginde pismis demektir.) Firindan cikarildigi anda uzerlerine kekik serpilir.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok: