20 Şubat 2008 Çarşamba

Halucka


Bir Merzifon corbasi halucka:) Aslinda hangi kategoride bilemiyorum. Hadi bakalim corba olsun...

Tarif:
2 tavuk budu
1 su bardagi haslanmis nohut
1 su bardagi un
1 yemek kasigi domates salcasi
1 yemek kasigi sivi yag
4 su bardagi tavuk suyu
1 cay bardagi ilik su
Kirmizi biber, tuz

Malzemeler:
Butlar haslanir ve didilir. Suyu corbada kullanilmak uzere bekletilir.
Bir kapta; una 1 cay bardagi ilik su ve biraz tuz eklenerek civik bir hamur elde edilir.
Bir tencerede sivi yag ve salca orta ateste az karistirilir.Kirmizi biber eklenir.4 su bardagi tavuk suyu (yetmezse su) aktarilir. Kaynayinca hazirlanan hamurdan yarim tatli kasigi (ya da daha az) alinarak baska bir kasik yardimiyla tencereye atilir.Hamurun bu islemi bitince nohut ve didilmis tavuk etleri de eklenir. Biraz tuz atilir. 5- 10 dakika kadar kaynatilir. Piserken gerekirse kaynar su ilave edilir.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Gerçekten harika bir çorba,kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum.Merzifonlular ağzının tadını biliyormuş:) Teşekkürler.Rizeden/BİLGE