4 Şubat 2008 Pazartesi

Asure


Dagitacagim kisi sayisi cok oldugu icin cok olculu bir asure tarifi.2 buyuk tencere asure cikiyor.


Tarif:


Malzemeler:

3 su bardagi bugday

1 su bardagi kuru fasulye

1 su bardagi nohut

Yarim su bardagi kuru borulce

1 su bardagi cekirdeksiz kuru uzum

1 su bardagi dogranmis kuru kayisi

3 su bardagi toz seker

1 portakal kabugu rendesi

1 cay bardagi badem(kabugu soyulmus-dogranmis-hafif kavrulmus)

Uzeri icin ceviz,tarcin


Yapilis:

Bugday,nohut,fasulye ve borulce aksamdan yikanir ve ayri tencerelerde islatilir.

Ertesi gun tum bakliyatlarin sulari suzulur ve oncelikle nohut, fasulye,borulce haslanir.

Buyukce bir tencereye suzulmus olan bugday alinir ve 22 su bardagi suyla zaman zaman karistirilarak kaynatilir.Pisince 3 bardak seker ve portakal kabugu ilave edilir.Biraz bu sekilde kisik ateste karistirilir.Diger bakliyatlar konulur.birkac dakika karistirilir.


Bir baska kaba 1 bardak su , uzum ve kayisilar konularak 1-2 dakika kadar kaynatilir ve asure tenceresine bosaltilir.Bademler de ilave edilir.

Tencere 1-2 dakika karistirildiktan sonra ocaktan alinir.

Kaselere konulduktan sonra uzerlerine tarcin ve ceviz serpilerek servis yapilir.

Afiyet olsun...

NOT:Seker miktari azar azar eklenerek, pisme sirasindaki eklemelerle ayarlanabilir.Su miktari da ayni sekilde pisme sirasinda kaynar su ilavesiyle ayarlanabilir.

2 yorum:

Esrarengiz dedi ki...

Ellerine saglik
Burcucugum cok severim asureyi ama yapmak kismet olmadi

Burcu dedi ki...

Sagol canim! Bana da ilk kez kismet oldu tek basima diyebilirim,gecen yil arkadaslarla yardimlasarak yaptiklarimizi saymazsak!