21 Şubat 2008 Perşembe

Patates Kroket




Malzemeler:
5 haslanmis patates
2-3 yemek kasigi kadar dogranmis maydanoz
Tuz, karabiber
Kasar peyniri rendesi

Kizartmak icin;
Un
1-2 yumurta
Sivi yag
Galeta unu (ya da robotta cekilmis bayat ekmek)

Yapilisi:
Patatesler pure haline getirilir.Maydanoz, tuz ve karabiber eklenerek karistirilir.
Bir kasede yumurtalar cirpilir.
Pureden ceviz buyuklugunde alinarak cukur acilir, peynir konulur.Kapatilarak oval sekil verilir.Once una ardindan yumurtaya ve en sonra da galeta ununa bulanarak kizdirilmis yagda kizartilir.
Afiyet olsun

Not:Kofteler kasar peyniri eklemeden de direk oval sekil verilip kizartilabilir.

Hiç yorum yok: