21 Şubat 2008 Perşembe
Patates Kroket
Malzemeler:
5 haslanmis patates
2-3 yemek kasigi kadar dogranmis maydanoz
Tuz, karabiber
Kasar peyniri rendesi
Kizartmak icin;
Un
1-2 yumurta
Sivi yag
Galeta unu (ya da robotta cekilmis bayat ekmek)
Yapilisi:
Patatesler pure haline getirilir.Maydanoz, tuz ve karabiber eklenerek karistirilir.
Bir kasede yumurtalar cirpilir.
Pureden ceviz buyuklugunde alinarak cukur acilir, peynir konulur.Kapatilarak oval sekil verilir.Once una ardindan yumurtaya ve en sonra da galeta ununa bulanarak kizdirilmis yagda kizartilir.
Afiyet olsun
Not:Kofteler kasar peyniri eklemeden de direk oval sekil verilip kizartilabilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder