28 Şubat 2008 Perşembe

Firinda Sebzeli Patates Puresi


Bu yemegi kutuphanede dergileri karistirirken gorup not etmistim. Fakat adi,sani ve tarifi maalesef kayiplarda olunca ve resmini de soyle hayal meyal hatirlayinca boyle bir yemek elde ettim. Bilindik yemek malzemeleri biraz degisiklige ugrayinca hic de fena olmadi. (uzerini biraz fazla pisirmem disinda:)

Malzemeler:
5 patates
1 kupa bardagi dondurulmus bezelye-havuc karisimi(ya da sirf bezelye+kup kup dogranmis 1-2 taze havuc)
200 gr. kadar kiyma
1 sogan
2-3 dis sarimsak
1 yemek kasigi sivi yag
1 yemek kasigi kadar tereyag
1 yemek kasigi domates salcasi
karabiber, kirmizibiber, tuz
1-2 bardak kaynar su
Uzerine serpmek icin kasar peyniri rendesi

Yapilisi:
Patatesler haslanir.
Kiyma, yemeklik dogranmis sogan ve sarimsaklar sivi yagda kavrulur. Salca ve baharatlar eklenir.Biraz karistirilir. Bezelye-havuc eklenir. 1 bardak kadar kaynar su ilavesiyle bezelye ve havuc yumusayincaya kadar pisirilir.
Haslanmis patatesler pure haline getirilir, karabiber, tuz ve tereyag ilave edilerek karistirilir.
Bir borcama once sebzeli karisim dokulur, uzerinede pure dosenir. Kasar rendesi serpilir. 350(180) derecede kasarlar eriyip, uzeri kizarincaya kadar pisirilir. Dilimlenerek servis yapilir.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok: