6 Mart 2008 Perşembe

Italyan Usulu Firinda Tavuk















Isten gec vakit eve gelince pratik yapacak bir seyler dusundum yemege. Hemen buzluktaki tavugu mikrodalgaya atip, elimdeki Paula Deen hanfendinin tarifinin hazirliklarina basladim. Yemegin hazir olmasi tum bu islemlerle yarim saatimi aldi. Nefis mi nefis olan bu yemegin tarifi soyle:

Malzemeler: (bardak 240 mllik)
Dortte bir bardak un
1-1.5 tatli kasigi tuz
Yarim tatli kasigi kekik
Ceyrek tatli kasigi kara biber
1 tavuk gogsu(kemiksiz)
Dortte bir bardak sut
1-2 tatli kasigi tereyag

Yapilisi:
Tavuk halka parcalara kesilir.
Yayvan bir tabaga un, tuz, kara biber, kekik alinir. Tavuk halkalari once sute daldirilip cikarilir, sonra unlu karisima bulanir. Yaglanmis tepsiye dizilir. Uzerlerine azar azar tereyag paylastirilir. Onceden isitilmis 425 (190-200) dereceli firinda 15- 20 dakika kadar pisirilir.
Afiyet olsun

4 yorum:

özge dedi ki...

Allah senden razı olsun sonunda değişik bir tavut tarifi hemen mutfağa gidip yapıyorumm .....

Burcu dedi ki...

Sagol varol sen de kuzencim. Umarim sen de benim gibi cok memnun kalirsin.
Kolay gelsin canikom!

özge dedi ki...

canımcım tavuk yemeğini yaptım yanında da güzel bir salata vardı.ailecek beğendik.öpüyorum

Burcu dedi ki...

ohhhh afiyet olsun canimmmm!
Ben de seni optum.
Keyifli bir hafta sonu diliyorum...