23 Mart 2008 Pazar

Kuskonmaz Salatasi















Burada asparagus ismiyle gecen bu sebzenin kuskonmaz oldugunu egeli arkadasim Ebrucum sayesinde ogrendim. Onceleri sadece kuskonmaz adini duymustum, bir de tadini merak ettim. Birkac tarifi de gozden gecirip kendimce bir salata yaptim, begendim de. Oldukca vitaminli bir sebzeymis, sebze olunca haliyle oyledir ama internette bir yerlerde de cok sinirli kisilerin pek fazla yememesi gerektigini okudum. Bu da sanirim kuskonmazin sinirleri saglamlastirma ozelliginden geliyor:)

Tarif:

Malzemeler:
500 gr. kuskonmaz
2 kucuk domates
Yarim kuru sogan
2-3 yemek kasigi zeytin yagi
1-2 dis sarimsak
Yarim limon suyu
Tuz

Yapilisi:
Kuskonmaz sap kismindan uc kismina dogru zar halinde soyulur,yikanir. 3 parmak uzunlugunda dogranir. Buharda pisirilir.(istenirse haslanir.) Iliyinca kup kup dogranmis domates ve sogan, limon suyu, zeytin yagi,ezilmis sarimsak ve tuzla beraber hafifce karistirilir.
Afiyet olsun

3 yorum:

mehmet deniz dedi ki...

hemen deniycem ama beyaz olaniyla simdi tam mevsimi ayrica ege dolaylarinda bu sebzenin adi kedirgen tabiki yabanisi olur aydin yörsinde yumurtali yaparlar

Burcu dedi ki...

kolay gelsin...bir de yumurtali denemek isterdim ama buralarda bulmak zor gibi:(

mehmet deniz dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.