9 Şubat 2008 Cumartesi

Brokoli Salatasi ve Patatesli Borek(Baklavalik Yufkadan)




Brokoli Salatasi:


Malzemeler:
1 bag brokoli
2 havuc
1-2 dis sarimsak
2 yemek kasigi ince dogranmis maydanoz
1-2 yemek kasigi limon suyu
1-2 yemek kasigi zeytin yagi
Tuz

Yapilisi:
Brokoli ciceklerine ayrilir,havuclar birkac parcaya ayrilir,az suda beraber haslanir.Ya da buharda pisirilir. (Ben buharda pisirme aparatim olmadigi icin brokoli ve havuclari bir yemek tabagina alip,tencereye su koyup bu tabagi da tencereye oturtup ve kapagini da kapatip buharda pisiriyorum)
Pismis havuclar halka halka dogranir.Brokoliyle beraber bir tabaga alinir.Maydanoz,limon suyu,zeytin yagi,ezilmis sarimsak ve tuz eklenir,hafifce karistirilir.


Patatesli Borek:


Malzemeler:(bardak 240 mllik)
1 paket baklavalik yufka
2 yumurta
1/3 bardak sivi yag
3 yemek kasigi yogurt
Yarim bardak sut
Yarim bardak su

Ic harci icin:
3-4 patates
2 yemek kasigi tereyag
Kasar peyniri rendesi
Karabiber,tuz

Yapilisi:

Ici icin; patatesler haslanir.Henuz sicakken(yagin icinde erimesi icin) kabugu soyulmus patatesler bir catal yardimiyla ezilir.Tereyag, karabiber ve tuz eklenerek karistirilir.

Sivi harci icin;yumurta,yag,sut,su,yogurt bir kaba alinarak cirpilir.

Buyuk bir dikdortgen tepsi yaglanir.3`er 4`er yufka ayri ayri dosenir.Sivi harctan 3-4 yemek kasigi(bastirmadan) yayilir.Tekrar yufkalardan ayni sekilde 3`er 4`er konulur.Tekrar sivi harc derken bu sekilde yufkalarin yarisi bitene kadar devam edilir.Fakat en uste sivi harctan dokulmez,hazirlanan ic yaydirilir.Bu icin uzerine istenildigi kadar kasar peyniri rendesi serpilir.Tekrar yufkalar konur.Bitene kadar ayni islemlere devam edilir.En uste sivi harc dokulmeden once kare kare kesilir.Kalan harc dokulerek,hafifce fircayla yaydirilir.

2 yorum:

özge dedi ki...

geçen gün tv de brokoli tarifi gördüm.şöyleydi:brokoliyi yıkayıp fırın tepsisine diziyor üzerine sıvı yağ ve tuz-karabiber gezdirip fırında pişiriyor.sonra fırından çıkarıp üzerine sarımsak ezmesi acı sos,badem veya ceviz ekleyip tekrar fırında pişiriyor.hemen denedim Kürşad çok beğendi.Evde hep haşlama yapardık,açıkçası ondan sıkılmıştık.

Burcu dedi ki...

guzel ve degisik bi tarifmis,denemek isterim...Degisikliklerde her zaman fayda var