18 Şubat 2008 Pazartesi
Elmali Kurabiye
Malzemeler:
225 gr. tereyag ya da margarin (oda sicakliginda)
1 cay bardagi siviyag
1 cay bardagi yogurt
1 cay bardagi toz seker
1 yumurta
2 cay kasigi kabartma tozu
~5 su bardagi un
Ic harci icin;
2-3 elma
2 cay kasigi tarcin
3 yemek kasigi toz seker
6-7 yemek kasigi az cekilmis ceviz
Yapilis:
Elmalar soyulur rendelenir. Seker, tarcin ve cevizle birlikte birkac dakika kavrulur.
Tereyag,siviyag,seker,yumurta ve kabartma tozu guzelce karistirilir.Kulak memesi kivamina gelinceye kadar un ilave edilerek guzelce yogrulur.
Hamurdan yaklasik ceviz buyuklugunde parcalar alinarak cay tabagi buyuklugunde el yardimiyla acilir.Elmali harctan konulur. Uclari kapatilir.(pogaca gibi) Orgu gibi yapilmak istenirse; hamurdan biraz buyukce parca alinir.Merdane yardimiyla cok da ince olmayacak sekilde acilir.bicakla dikdorten parcalar elde edilir. Boylamasina elmali harctan surulur.Iki yandan bicakla aralikli egik cizgiler seklinde kesilir.Parcalar harc uzerinde birlestirilir.
Kurabiyeler, onceden isitilmis 350(170-180) derecede hafif pembelesene kadar pisirilir.Iliyinca uzerlerine pudra sekeri serpilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
Saat aksamustu 7, laboratuvara tikilmis durumdayim, daha eve gidebilmem icin uc saatim var ve coooook acim:)Ama senin sayfan beni daha da cok aciktiriyor Burcucum. ama yine de hayal edebilecek lezzetli goruntuleri paylastigin icin 3. kez tesekkur ederim, hatta daha da edecegim:)
Sevgiler
Ah sekerim benimmmm! Biraz sabir, annecigin ne alalarini yapar sana.Ama kendine de dikkat et bu arada...
Ben de sana cooook tesekkur ediyorum blogumu senlendirdigin icin ve kocaman opuyorum...
Islerinde kolayliklar
Yorum Gönder