8 Şubat 2008 Cuma

Muzlu Muhallebi















Bir tatli hayal ediyorum:kolay,hafif ve eglenceli olsun:)



Tarif:


Malzemeler:

3 su bardagi sut
4 olgunlasmis muz
1 tepeleme yemek kasigi un
1 tepeleme yemek kasigi pirinc unu
4 yemek kasigi seker
1 yemek kasigi kakao


Yapilis:

Bir tencerede sut,un,pirinc unu ve kakao cirpma teliyle puruzsuz hale getirilir.Ocakta karistirarak kaynamasi beklenir.Kaynadiginda seker ve guzelce ezilmis muz eklenerek 1 dak. kadar daha ocakta tutulur.Ocaktan alinarak kaselere paylastirilir.Istenilen sekilde (ceviz,tarcin,hindistan cevizi olabilir)suslenir.Soguyunca en azindan 1 saat dolapta bekletilir.

Not:Muhallebi muzlardan dolayi ertesi gune daha tatli oluyor.

2 yorum:

Rükan Genç dedi ki...

Eheh! Saol burcucum, bu aralar birazcik derinim sanirim o yansiyor yazilara :) Ben senin sitene bayildim, cok seker olmus...Benim gibi adam gibi yemek yapmak yerine dondurulmus makarna yiyen biri icin gercekten ayri bir dunya.Hep, yemek yapma ve yemek zevki olan insanlarin kendilerine dair bir pozitiflik tasidigini dusunmusumdur...Ellerine saglik...

Burcu dedi ki...

Tesekkurler canim guzel yorumun icin.Ciddi ciddi yemek isi stres attiriyor insana...
Sevgiler