16 Şubat 2008 Cumartesi

Tas Kebabi



Babaannemin meshur pilavi...

Tarif:

Malzemeler:
400-500 gr. kadar kusbasi dogranmis et
2 su bardagi pirinc
4-5 yemek kasigi sivi yag
1 sogan
3-4 dis sarimsak
Yesil biber
Tuz,karabiber,kirmizi biber,pul biber,kimyon
1-2 damla limon suyu

Yapilisi:
Pirincler kaynar suyla islatilir.

Sogan piyazlik,biber ve sarimsaklar da cok kucuk olmayacak sekilde dogranir.
Pilavin pisirilecegi tencerede; et siviyagda suyunu cekinceye kadar kavrulur. Sogan ve biber eklenerek 1-2 dakika daha kavrulur,sarimsaklar da eklenip biraz daha kavrulur. Baharatlar ve biraz da tuz eklenerek ocagin alti kapatilir.

Kavrulmus etler buyukce metal bir kaseye aktarilir. Bu kase de ayni tencereye ters kapatilir. Uzerine agirlik yapmasi icin bir tabak kapatilir. Metal kasenin yarisina gelecek sekilde kaynar su eklenerek 30 dakika bu sekilde pisirilir.

Bir kepce yardimiyla tenceredeki su baska bir kaba alinir, hafifce kase de kaldirilarak orada biriken sularin da alinmasi saglanir.(Bunun nedeni pilav olcusunu ayarlamak icin)

Ayni tencereye aldigimiz sudan 3 su bardagi (pirincin cinsine gore) aktarilir.Yetmezse su ilavesi yapilir. Kaynamaya birakilir. Kaynayinca yikanmis-suzulmus pirincler eklenir.Biraz tuz serpilir ve 1-2 damla limon damlatilir.Pisince
10-15 dakika demlenmeye birakilir. Catal kasik yardimiyla pilavdan kase cikartilir.

Pilav ustu et konularak servis yapilir.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

ellerine saglik Burcucugum karnimda ac olsa simdi ne guzel olurdu evimiz de yakin olsaydi ne guzel komsuculuk yapardik degil mi? Ayrica cok severim bu pilavi ....

Burcu dedi ki...

Hakikaten ne guzel olurdu hic sorma sekerim! Eh biz de blog komsusuyuz, oyle degil mi ama?

Adsız dedi ki...

evet canim bizde blogdan ziyaret ediyoruz birbirimizi teknoloji iste yakinda insanlar birbirlerine oturmaya da gitmeyecek :)sanal ortamdan ziyaret edicekler ;)Bizim bahanemiz var ama cok uzaktayiz