2 Şubat 2008 Cumartesi
Kadinbudu Kofte
Insan ulkesinden uzakta olunca daha bir geleneksel lezzetlere dusuyor sanirim.Biraz iddiali mi olacak bilmiyorum ama belki de Amerika yemeklerini gorunce kendi oz lezzetlerimize daha mi siki sariliyoruz acaba?(Gerci Amerika yemekleri diye birsey yok,baska ulkelerden almislar.)Bizim kulturumuze,cografyamiza yakin ulkelere sozum yok asla.Ama illa ki bizim yemeklerimiz...
Tarif:
Malzemeler:
500 gr. kiyma
1 yumurta
Yarim cay bardagi pirinc
1 buyuk sogan(kucuk kucuk dogranmis)
5-6 dal maydanoz(dogranmis)
Tuz,karabiber
Kizartmak icin: siviyag,un,2 yumurta,galeta unu
Yapilis:
Yarim bardak kaynar suda pirinc iyice suyunu cekinceye kadar pisirilir.
Cok az siviyagla kiymanin yarisi ve dogranmis sogan suyunu cekinceye kadar kavrulur.
Soguyan karisima kiymanin kalan yarisi,1 yumurta,dogranmis sogan,pisirilmis pirinc,maydanoz,tuz ve karabiber eklenerek yogrulur.
Kofte hamuru dolapta 1 saat kadar dinlendirilir.
Kizartmak icin: Yumurtalar cirpilir.Kofte hamurundan yumurtadan kucukce parcalar alinarak yassilastirilir.Kofteler once una bulanir,daha sonra yumurtaya batirilir,en sonunda da galeta ununa bulanarak kizdirilmis bol yagda orta ateste pisirilir.
Afiyet,seker olsun...
NOT:Ben koftelerin hepsi cok gelecegi icin bir kismini kizartiyorum.Kalan diger kismini da sonra kizartmak uzere buzlukta sakliyorum.Ayrica galeta unu yerine rondoda cekilmis bayat ekmek kullaniyorum.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
nefis görünüyorlar.
yorum icin tesekkurler hayat cemresi...
Yorum Gönder